GINOP 5.3.1
Pályázat kkv-nak a rugalmas foglalkoztatás bevezetésére


Optimal-Management Tanácsadó Iroda Kft. konzorciuma


                     


Nyertes pályázat neve: Rugalmasan a családbarát munkahelyért
Nyertes pályázat kódja: GINOP-5.3.1-14-2014-00002
Konzorciumvezető vállalat neve: Optimal-Management Tanácsadó Iroda Kft.
Konzorciumvezető vállalat honlapja : www.passion4work.hu/
Nyertes partnerszervezet neve: DIPOL HUMÁNPOLITIKAI INTÉZET Kft.
Nyertes partnerszervezet neve: Európa Tréning Centrum Oktató és Tanácsadó Kft.
Pályázati kapcsolattartó neve: Lengyel-Gróf Diána
Pályázati kapcsolattartó beosztása: pályázati szakmai vezető
Pályázati kapcsolattartó e-mail-es elérhetősége: grof.diana@p4wgroup.com 
Pályázati kapcsolattartó telefonos elérhetősége: +36 70 440 2972

A Konzorcium bemutatása:

Optimal-Management Tanácsadó Iroda Kft. - a konzorcium vezetője
A Passion4Work cégcsoportot 2009-ben alakította az Optimal Management Kft. Napjainkra szolgáltatási portfóliónk legfontosabb eleme a humán erőforrás menedzsmenttel kapcsolatos tevékenység lett. A több éves HR szakmai és személyzeti szolgáltatói múlttal rendelkező munkatársaink naprakész szakmai tudással és az ágazatok gazdasági helyzetével kapcsolatos helyi ismeretekkel rendelkeznek, melyet Partnereink megelégedésére sikerrel kamatoztatnak az együttműködések során. Szolgáltatások:Toborzás, kiválasztás, Munkaerő-kölcsönzés, Munkaerő-közvetítés, HR Outsourcing, HR tanácsadás, Bérszámfejtés, TB-ügyintézés és munkaügyi szolgáltatások, Munkajogi képviselet és tanácsadás, Munkavédelmi tanácsadás
DIPOL HUMÁNPOLITIKAI INTÉZET Kft.
A Dipol Intézet Kft., mint a a kis-, és középvállalatok vállalatvezetési és fejlesztési szakértője, HR partnere, 1998. óta működik a tréning és tanácsadói piacon. Megalapításának célja, hogy hozzájáruljon a szervezetek versenyképességének erősödéséhez, a humánerőforrás fejlesztés eszközeivel. Tevékenysége elsősorban softskills fejlesztő tréningek, vezetői coaching, szervezetek HR tevékenységének segítése és a vállalati folyamatok javítása. A TÁMOP 2.4.5-ös pályázat keretében 5 középvállalkozásnál valósítottunk meg rugalmas foglalkoztatási formák kialakítását, összességében pedig TÁMOP pályázatok keretében mintegy 50 céggel működtünk együtt az elmúlt években.. 
Európa Tréning Centrum Oktató és Tanácsadó Kft.
Az Európa Tréning Kft. 1999 óta van jelen a tréningpiacon, tevékenysége kiterjed a versenyszféra, valamint az állami és közigazgatás területeire is. Cégünk fő profilját a vállalati készségfejlesztő tréningek alkotják, ugyanakkor az elmúlt években több humán szolgáltatással bővítettük kínálatunkat (coaching, workshop, képzési- és, pályázati tanácsadás, szervezeti átvilágítás, kompetenciamérés). Számos sikeres EU-s finanszírozású program magyarországi végrehajtásában vettünk és veszünk részt, kellő tapasztalatot és rutint szereztünk a nagy létszámú, párhuzamosan, több csoportban és helyszínen megvalósításra kerülő programok szervezésében és lebonyolításában.
A pályázat rövid bemutatása: A pályázat célja, hogy a hátrányos helyzetű régiókban propagálja a kkv-k számára az átvilágításban való részvételt, tudatosítsa hatásait és megszerezze a vezetők elkötelezettségét a program iránt. Elvárt eredmények: 1500 fő az átvilágított vállalkozásoknál foglalkoztatott munkavállalók létszáma az átvilágítás időpontjában 85 db átvilágított kkv-k száma, melyben van 6 éven aluli gyermeket nevelő szülő a foglalkoztatottakon belül. A fejleszteni kívánt területeken kevés az a vállalkozás, ahol a rugalmas foglalkoztatást alkalmazzák, magas a munkanélküliség, a vállalkozásoknál jelentős a fluktuáció. Visszatérő probléma a hátrányos helyzetű csoportok és egyének foglalkoztatása. Projektünk célcsoportja az észak-magyarországi, az észak-alföldi, a dél-dunántúli és dél-alföldi régiókban található kis- és középvállalkozások.

A projekt keretében a 3 fős konzorciumunk közösen valósítja meg a pályázatban vállalt szakmai tevékenységeket, úgymint:
- Régiónként 2-2 helyszíni roadshow a meghívott képviselőknek (szervezés, előadás), a rendezvények szervezése, lebonyolítása
- Átvilágításra kerülő munkáltatók kiválasztása
- A kiválasztásra került munkáltatóknál a szervezeti átvilágítás megvalósítása több lépcsős folyamat eredményeképpen.
- A munkáltatók számára az átszervezési tervek prezentálása, az adaptációs lehetőségek felvázolása és a terv alkalmazhatóságának, hatásainak nyomon követése, adaptálása (coaching és mentoring az érintett szervezeteknél)
Link a projekt honlapjához: www.ginop531.hu