GINOP 5.3.1
Pályázat kkv-nak a rugalmas foglalkoztatás bevezetésére


Hírek, események

A konferencia a GINOP-5.3.1-14-2014-00010 azonosítószámú, FELVÁLLAL FELelős VÁLLALkozások a rugalmas foglalkoztatásért című projekt keretében valósul meg.

 

2016. dec. 1. 15:00 – 17:00

Budapest, Benczúr Hotel (VI. ker., Benczúr u. 35.)

 

Tisztelt Partnerünk!

Kerek évforduló az idei: az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 10. éve rendezi meg azt az immáron 150 fős létszámra bővült Mikulás is benchmarkol konferenciát, amelyet Magyarországon az éves, országos minőségügyi benchmarking konferenciaként tartanak számon.

Ebben az évben – tekintettel a jubileumi alkalomra és a téma akut jellegére – az eseményhez kapcsolódik a munkaerőhiány és a rugalmas foglalkoztatás összefüggéseit boncolgató nyitott műhely is. A kiegészítő rendezvény interaktív módon mutatja be a hazai kkv-k körében a foglalkoztatásban, foglalkoztatási minőségekben szerzett tapasztalatokat. 


Meghívó letöltése az alábbi linken.


A programon résztvevők megismerkedhetnek:

  • az eddigi felmérések országos tapasztalataival a kkv-k körében
  • a rugalmas foglalkoztatás hatásaival a dolgozókra, a munkaszervezésre és a motivációra
  • a rugalmas foglalkoztatás lehetőségeivel
  • a rugalmas foglalkoztatás piaci hatásaival

 

A program menete

World Café módszer segítségével, kiscsoportokban fogjuk megvitatni a témához kapcsolódó szervezeti fejlesztések főbb kérdéseit.

 

Az eddig tervezett témák:

  • a leggyakrabban választott megoldások, előnyeik és hátrányaik
  • a bevezetés főbb kérdései
  • a foglalkoztatási reformmal elindított szervezeti kultúraváltás körüli kérdések.

A beszélgetések során konkrét, a napi működésünk során használható, kézzel fogható segítségeket kívánunk nyújtani.

 


A résztvevők között egy félnapos szervezetfejlesztési műhelymunkát sorsolunk ki, a vállalati belső fejlesztési lehetőségek feltárására!


 

Részvételi szándékát az alábbi linken lévő űrlap kitöltésével jelezheti.


Meghívó letöltése az alábbi linken lehetséges.


A rendezvény ingyenes!

Szeretettel várjuk december 1-én!

Érdeklődni a következő elérhetőségen lehet:

Szécsi Örs

+36 1 312 2213/118

szecsi@ifka.hu
2016. január 1-től megnyílik a jelentkezési felület!

2016. január 1-vel megnyílik a vállalkozások számára az a jelentkezési felület, amelyen keresztül a GINOP 5.3.1. szolgáltatók felé jelezhetik érdeklődésüket a rugalmas foglalkoztatási formákat bevezetni szándékozó munkáltatók!


Sajtóközlemény a projekt indulásáról

2015. novemberében jelent meg a GINOP 5.3.1 szolgáltatók közös sajtóközleménye a projekt indulásáról. A sajtóközleményt itt olvashatják:

2015. november 5.

 SAJTÓKÖZLEMÉNY

 A RUGALMAS FOGLALKOZTATÁS ELTERJESZTÉSE A SZÉCHENYI 2020 PROGRAM TÁMOGATÁSÁVAL 11 KONZORCIUM EGYÜTTMŰKÖDÉSÉBEN

 

2,007 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését célzó Széchenyi 2020 pályázat GINOP 5.3.1., „A” komponense. A pályázat célkitűzése, hogy a konvergencia régiókban működő kis- illetve közepes vállalatok (kkv-k) szakmailag magas szintű, száz százalékosan finanszírozott átvilágítási, tanácsadói és fejlesztői szolgáltatást vehessenek igénybe munkaszervezésük rugalmasabbá tételéhez.

 

A Széchenyi 2020 Program keretében 2014-ben jelent meg „A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban” című pályázat, melynek „A munkáltatói átvilágítást végző szervezetek kiválasztása és az átvilágítás lefolytatása” elnevezésű „A” komponense a szervezeti kultúra fejlesztésének és a munka-magánélet összhangjának támogatását célozza. A rugalmas foglalkoztatási formák elterjedése Magyarországon nem csupán a munkaszervezést, ezáltal a piaci rugalmasságot, alkalmazkodóképességet segíti elő, de lehetőséget ad olyan hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatására is, amelyek – ezek hiányában – távol maradnának a munkaerő-piactól. A kisgyermekesek, az idősödő munkavállalók, de sok megváltozott munkaképességű vagy idős, beteg hozzátartozót ápoló is szívesen vállalna munkát a hagyományos munkavégzéstől eltérő feltételekkel, ha lenne rá lehetősége. A pályázat célja, hogy ezt a kettős előnnyel szolgáló lehetőséget teremtse meg, mind az említett munkaerő-piaci csoportok, mind a kkv-vezetők számára.

 

A pályázat „A” komponensén 11, a rugalmas foglalkoztatás bevezetésében komoly tapasztalattal rendelkező szervezetfejlesztő konzorcium vagy szervezet nyert összességében 2,007 milliárd forintos európai uniós támogatást, és amelyeknek első feladatai közé tartozik egy magas színvonalú közös, egységes szakmai módszertan megalkotása, valamint egy olyan végrehajtási terv kidolgozása, amely – a közép-magyarországi régió kivételével – országosan biztosítja a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést az érintett kkv-szektor számára.

 

A nyertes szervezetek, melyek várhatóan közel 27 ezer kkv-munkavállalóhoz jutnak el elemző, értékelő és fejlesztő tevékenységük során, 2015. július és október között kezdték meg munkájukat, nem kis eredménnyel: szoros együttműködésben, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciumának koordinálásával készült el az a közös, egységes szakmai módszertan, amelynek éppen jelenleg zajlik a jóváhagyási folyamata. A végrehajtási terv előre láthatólag 2015. december elején kerül elfogadásra.

 

2016. januártól az érintett kkv-szektor a 11 nyertestől tudja majd igénybe venni az átvilágítási szolgáltatásokat. A munkaszervezés átvilágítása és értékelése előfeltétele a pályázat „B” komponense számára, amelyre az érintett kkv-k már közvetlenül pályázhatnak.

 

Januártól az átvilágítási fázisra a következő honlapon jelentkezhetnek az érdeklődő kis- és középvállalati vezetők: www.ginop531.hu.

 

 

További információ:

Koppendorfer Noémi, koordinációs munkatárs

IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

06-1-312-2213, koppendorfer@ifka.hu