GINOP 5.3.1
Pályázat kkv-nak a rugalmas foglalkoztatás bevezetésére


Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciuma


   Pályázat neve:
FELVÁLLAL – FELelős VÁLLALkozások a rugalmas foglalkoztatásért
Pályázat kódja:
GINOP-5.3.1-14-2014-00010
Konzorciumvezető neve:
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 
Konzorciumvezető honlapja:
Partnerszervezet neve:
MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. 
Partnerszervezet neve:
Kontakt Alapítvány 
Pályázati kapcsolattartó neve:
Koppendorfer Noémi
Pályázati kapcsolattartó beosztása:
Projekt koordinátor
Pályázati kapcsolattartó e-mail-es elérhetősége:
Pályázati kapcsolattartó telefonos elérhetősége:
36 1 312 2213 (155-ös mellék)
A Konzorcium bemutatása:

A Konzorcium három, a maga területén meghatározó szereppel bíró partnerből állt össze. A Konzorcium összetételekor fontos szempont volt, hogy a csapatban megjelenjen a rugalmas foglalkoztatási programokban felgyűlt tudás, a hazai KKV-k körében szerzett széleskörű, közvetlen tapasztalat, és a hátrányos helyzetű munkavállalókkal kapcsolatos gyakorlati ismeret egyaránt. Ezzel olyan, egymást kiegészítő kompetencia-tárház jött létre, amely biztos szakmai alapokra helyezi a projekt megvalósítási fázisát, és hatékony segítséget képes nyújtani a programban a Konzorciumhoz jelentkező kis- és középvállalati vezetőknek.

A 25 éve működő konzorciumvezető IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. öt éve kezdett el aktívan foglalkozni rugalmas foglalkoztatási programokkal: Munka kisgyermekkel projektje során több mint 350 kisgyermekes szülő foglalkoztatását és 320 cég munkaszervezését segítette elő. A vállalatok HR-innovációiba nem csupán esettanulmány-gyűjtései és nemzetközi programjai során látott bele, de azt tényleges szervezetfejlesztési munkájával is jelentősen befolyásolta. Munkatársai a holisztikus, ügyfélorientált vállalati személet mellett a gyakorlati ismeretek jelentőségében és az alaposságban hisznek, legyen szó akár a rugalmas foglalkoztatás szervezetfejlesztési, HR, munkajogi vagy tb-aspektusairól.

A több mint 12 éve működő MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. országos lefedettséggel büszkélkedhet a KKV-szektorban: 80 munkatársuk 1200 ügyféllel tartja a kapcsolatot; 2000 fejlesztési projekt megvalósításán vannak túl. Humán- és szervezetfejlesztési üzletáguk széles szakmai és iparági tapasztalattal rendelkezik, a nagyvállalati szektor mellett a KKV-szektorban is a szervezetfejlesztési tanácsadás és képzési programok megvalósítása terén. Fő feladatuknak ügyfeleik hosszú távú sikereihez való hozzájárulást, és az ehhez szükséges kiválóságra törekvést tartják.

A Kontakt Alapítványt a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Tanárképző Intézetének igazgatója alapította 16 évvel ezelőtt. Fő célkitűzése, a gazdasági fejlődéshez kapcsolódó új életminőségek kialakításának támogatása. A projektekhez kapcsolódó munkaerő-piaci programjaiban ez főként a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése révén valósul meg. Az Alapítványnak munkavállalói lekérdezésekben és kompetencia fejlesztésben  van komoly tapasztalata, amelyet szervezetfejlesztő és vezetőképzésekkel foglalkozó kollégáik tudástára is gazdagítanak.

A pályázat rövid bemutatása:

A FEL-VÁLLAL projekt mind vállalt indikátorait, mind költségkeretét tekintve a legnagyobb projekt a GINOP 5.3.1. nyertesek között. Azt vállalatuk, hogy 3500 munkavállalót foglalkoztató KKV-kört világítunk át, és teszünk számukra előre mutató javaslatot arra, hogy hogyan szervezhetnék munkájukat rugalmasabban és hatékonyabban, milyen fejlesztési, képzési és egyéb elemekkel (IKT fejlesztések) gazdagíthatják szervezeti működésük palettáját ennek érdekében.

A projektben különös hangsúlyt kap a rugalmas foglalkoztatás mélyebb megértésének, háttértényezőinek strukturált ábrázolása azért, hogy a vállalatnál megvalósuló, előre mutató változások hosszú távon verhessenek gyökeret az adott szervezetben. Ezért azoknak a KKV-knak, amelyek minket választanak - az egységes, közös módszertani átvilágítási elemeken túl - lehetősége lesz egyben és komplex szerkezetben látni az őket személyesen érintő gazdasági és szervezeti tényezőket is, ezzel a HR-területet mintegy beágyazottan és stratégiai fókuszában szemlélve.

Link a projekt honlapjához: