GINOP 5.3.1
Pályázat kkv-nak a rugalmas foglalkoztatás bevezetésére


A rugalmas munkaszervezés bevezetésének folyamata

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy egy vállalkozás, a GINOP 5.3.1 és 5.3.2. pályázatba való bekapcsolódáskor milyen szervezetfejlesztési folyamatra és együttműködésre számíthat az általa  kiválasztott szolgáltatóval. A sárga hátterű folyamatrész a fejlesztési terv elfogadásáig megvalósuló fázisokat mutatja, míg a kék hátterű azokat a lépéseket, amikor a tervből tényleges átszervezés lesz.

1. Toborzási tevékenység

Az érdeklődő munkáltatók vagy az adott szervezetfejlesztőnél személyesen vagy a www.ginop531.huhonlapon jelentkezhetnek a GINOP 5.3.1 komponens feltételeként jelentkező átvilágítási szolgáltatásra. A jelentkezők közül – meghatározott szakmai kritériumok alapján – történik meg az érintett munkáltatók kiválasztása. Ebben a fázisban zajlik le a szervezetfejlesztővel történő kapcsolatfelvétel, a tájékoztató anyagok megismerése vagy akár a személyes találkozók lebonyolítása.


2.  Szerződéskötés
Az adott szolgáltató csoport / vállalat és a munkáltató (kkv) között részvételi szándéknyilatkozat, majd együttműködési megállapodás köttetik a fejlesztési terv megszületése érdekében.


3. Az átvilágítás előkészítése
A fejlesztési tervhez vezető átvilágítási munka előtt a szolgáltató és a kkv vezetősége együtt fogalmazzák meg, hogy mit várnak a közös munkától, a fejlesztési tervtől és az átszervezéstől. Praktikusan ez egy közös projektnyitó műhelymunkát vagy személyes beszélgetést jelent.


4.  Átvilágítás, adatfelvétel
A szolgáltató elvégzi az átvilágítási munkát: felveszi vagy összegyűjti a szükséges adatokat, lefolytatja az interjúkat, kitölteti a kérdőíveket vagy megvizsgálja a kapcsolódó dokumentumokat, az országosan közös, egységes módszertan alapján, mely a szükséges módszertani minimumelvárásokat tartalmazza.


5. Diagnózis, értékelés és fejlesztési terv
A szolgáltató elemzi és értékeli a rendelkezésére álló adatokat, illetve megfogalmazza a fejlesztési javaslatokat, a lehetséges munkakör-átszervezéseket is beleértve. Az elkészült fejlesztési tervet megvitatja a kkv vezetőségével.


 6. Pályázat benyújtása a GINOP 5.3.2 komponensre
A vállalat – a rendelkezésére álló fejlesztési terv alapján – benyújtja pályázatát a GINOP 5.3.2. kiírásra.


7. Az átszervezés megvalósítása
A GINOP 5.3.2 kiíráson nyertes projekt megvalósítása: a pályázatban ott megjelentetett akciók, szervezetfejlesztési, képzési és egyéb tevékenységek megvalósítása a szervezetnél.