GINOP 5.3.1
Pályázat kkv-nak a rugalmas foglalkoztatás bevezetésére


 

A Pályázat bemutatása

Kedves Érdeklődő!

2016. januárban megkezdődnek a GINOP 5.3.1. pályázat keretében térítésmentesen nyújtott kkv (kis- és közepes vállalatoknak szóló) átvilágítások!A Kormány az EU-val kötött partnerségi megállapodás alapján a Széchenyi 2020 Program keretében programot hirdetett a munka és a magánélet összehangolását lehetővé tévő rugalmas foglalkoztatás elterjesztésére, a kisgyermeket nevelő nők foglalkoztatásának növelésére, valamint a munkavállalók és a munkáltatói alkalmazkodóképességének növelése érdekében.

A pályázat célja:

  A vállalati munkaszervezési kultúra növelésével rugalmas munkaszervezési formák elterjesztése, valamint a munka és a magánélet összehangolása, speciális helyzetű munkaerő-piaci csoportok foglalkoztatási esélyeinek növelése (kisgyermeket nevelő, idős hozzátartozó gondozója, oktatásban résztvevő, stb.), a gazdasági alkalmazkodóképesség növelésével a versenyképesség emelése.

  A pályázat két körben valósul meg:

  Az első körben (GINOP 5.3.1,) azok a szakmai szolgáltatók kerültek kiválasztásra, amelyek a csatlakozó kkv-k szervezeti átvilágítását végzik – a pályázati támogatás miatt ingyenesen.
  A hamarosan kiírásra kerülő második körben (GINOP 5.3.2)
  pedig az átvilágított munkáltatók hívhatnak le forrást a javasolt szervezetfejlesztés költségeinek fedezésére.
  A második körre tehát csak azok a cégek pályázhatnak, akik vállalják az átvilágítást a pályázat GINOP 5.3.1 részében a nyertes szolgáltatókkal!

  Miért éri meg az Ön vállalatának is a rugalmas foglalkoztatás alkalmazása:

  A rugalmas foglalkoztatás növel(het)i a gazdasági alkalmazkodóképességet és ezáltal a versenyképességet is. A családbarát működés a munkáltatói üzleti jó hírnév építésének és a társadalmi felelősségvállalás erősítésének az egyik sarokköve. Munkavállalói szempontból vonzó, rugalmas munkahelynek lenni nem jelent mást, mint az értékes munkaerőt megtalálni és/vagy megtartani. A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése elősegíti a munkavállalók számára a munkahely és a család összehangolását.

  Mit nyer az Ön vállalata az átvilágítással:

   Ingyenes szervezeti diagnózist
   Ingyenes fejlesztési javaslatcsomagot
   Szervezetfejlesztési lehetőséget

   Hogyan csatlakozhat?

   Amennyiben az Önök cége:

   • a konvergencia régiókban működő
   • 10-249 főt alkalmazó kis és közepes vállalatok közé tartozik,
   • mely nem folytat halászati, illetve mezőgazdasági tevékenységet,
   • továbbá érdekli Önöket a rugalmas foglalkoztatásban rejlő lehetőség,
   akkor a honlapon történő regisztrációt követően kiválaszthatja azt a konzorciumot, akik vállalatuk átvilágítását ingyenesen elvégzik!
   Tekintettel az előzetesen becsült nagyszámú érdeklődőre, várjuk mielőbbi jelentkezését!